काउलीका उन्नत जातहरु:

--------------------------
अगाैटे जातहरु:

* पुसा दिपाली ( सर्लाही दिपाली ) : यो अगाैटो जात हो । फूल ५०० ग्राम देखि १ के. जी. सम्म हुन्छ । ६०-७० दिनमा तयार हु्न्छ ।
* पुसा कार्तिकी : यो पनि अगाैटे जात हो र ५५-६० दिनमा तयार हुन्छ।
* सिल्भर कप ६०, ह्वाइट फलस, स्नो किङ्ग, स्नो क्वीन, रमी - अगाैट, मिल्की वे, ट्रपिकल ४५, हिमलता


मध्यम जातहरु:

* काठमाण्डाै स्थानीय : यो मध्य माैसमी जात हो, वेर्ना सारेको १०० देखि ११० दिनमा तयार हुन्छ। फूलको ताैल सालाखला ३-४ के.जी. सम्म हुन्छ ।
* स्नो क्राउन

पछाैटे जातहरु:

* स्नोवल १६ ( डोल्पा स्नोवल ) : यो पछाैटे जात हो । १००-१२० दिनमा वाली तयार हुन्छ।
* किवो जायन्ट : यो पनि पछाैटे हो । १३०-१६० दिनमा वाली तयार हुन्छ ।

No comments: